Mega Fortune

Introduktion

Om du gillar progressiva jackpotts ska du definitivt prova att spela Mega Fortune från den populära svenska speltillverkaren NetEnt. Den högsta vinstutbetalningen var på 156 miljoner svenska kronor. Det är en riktigt storvinst! Trots att spelet har ett par år på nacken är det ett av de bästa jackpottspelen på marknaden och innehade under en lång tid världsrekordet för största jackpottsvinst på ett online casino. I detta underhållande spel finner du som spelar tre olika jackpotts, vilka man kan vinna genom en spännande bonusrunda som har ett lyckohjul.

Vinstlinjer och insatser

Mega Fortune har fem hjul och tre rader och du kan spela på hela 25 stycken olika vinstlinjer. Du väljer önskad, insatsnivå, myntvärde och hur många linjer du vill satsa på. Sedan är det bara att köra igång och spinna hjulen och hoppas på att turen är med dig för en stor vinst! Får du tre likadana symboler i rad innebär det vinst, men om du väntar så kommer de stora vinsterna i free spins-omgången och under bonusrundan där de stora eftertraktade jackpottarna finns.

Du väljer alltså vilket värde du vill att mynten ska ha, sedan satsar du mellan ett och fyra mynt på de vinstlinjer du vill spela på. Högsta insats per omgång är 50 euro, och du måste satsa fyra mynt på alla 25 vinstlinjerna för att du ska ha en chans att vinna det största av de progressiva jackpottarna. Spelet har även en hög RTP på 96,4 % vilket bidrar till att man förstår hur mycket man kan vinna i detta spel, dock går 7,39 % av alla spelares insatser alltid till spelets jackpotts vilket också gör att spelets RTP blir lite missvisande. Men såklart så är det förståeligt att om man kan vinna så pass stora summor så måste pengarna komma in först.

Tema och design

Temat och symbolerna i Mega Fortune tar oss till en värld full av lyx och glamour. De större vinsterna symboliseras av ett konjaksglas, en cigarr, en sedelklämma samt en limousine, där de två senare ger lite större vinster än de två första. De lite mindre vinsterna har ringar i olika färger, såsom röd, blå, gul och grön. Exempelvis den röda ringen ger, beroende på om man träffar 3, 4 eller 5 i rad, 3, 10 eller 75 stycken mynt. Limousinen å andra sidan ger dig upp till 1 000 mynt när du får fem i rad på en och samma vinstlinje. Vi finner även den lyxiga motorbåten som är en så kallad wild-symbol. Denna fungerar som ett slags substitut till de andra symbolerna, dock inte scattern eller bonussymbolen. Vi finner även två olika scattersymboler som också visar på lyx och flärd, champagneflaskan med två glas samt Mega Fortune-hjulet.

Bonusfunktioner

Om du får tre stycken scatter-symboler med champagneflaskan och glasen så får du tillträde till det som kallas free spins-läge. Det är en bonusrunda där du kan få extra många vinster på grund av multiplikatorn vilken kan gångra din vinst upp till fem gånger! Desto fler scatter-symboler du här samlar på dig ger fler free spins under bonusrundan. Får du istället tre stycken symboler med Mega Fortune-hjulet så får du tillträde till bonusspelet.

Du som vill vinna den allra största vinsten ska hålla koll på symbolen med hjulet, skulle du få tre av dessa på en vinstlinje som du satsat på kommer du få massa möjligheter att vinna på de tre ihopkopplade jackpotthjulen som dyker upp. Snurra på hjulet och hoppas på att de pilar som visar sig i hjulet tar dig med enda in till mitten. Här väntar nämligen några av nätets största jackpottsvinster! Även om du inte tar hem den allra största jackpotten så ska du inte misströsta, här är alla vinster mycket stora.

Dock bör du satsa maximalt för att få chansen att komma till den stora jackpotrundan och vinna den allra största jackpotten. Insatsen är alltså korrelerad med hur stor chans du har att vinna. Hur mycket större oddsen blir är oklart, men det går såklart att vinna även den största potten med mindre insatser.

Fördelar med Mega Fortune

  • Höga vinster
  • Roligt och underhållande
  • Kan spelas på mobil och surfplatta

Nackdelar med Mega Fortune

  • Man måste satsa stort för att vinna stort
  • Många symboler och bonusar att hålla koll på
  • Temat kan kännas lite för mycket

Sammanfattning

Spelautomaten fungerar bra på både mobil och surfplatta vilket är bra då det ofta händer att man får lite tid över när man är ute på språng. Exempelvis när man väntar på bussen eller tåget och vill fördriva tiden en liten stund, tänk då om du skulle vinna storkovan. Vilken dröm! Det är inga små vinster som Mega Fortune gett sina spelade de senaste åren, utan det har verkligen gjort folk till mångmiljonärer. Är du intresserad av en slot med en progressiv jackpot ska du definitivt provspela Mega Fortune! Dock bör dina insatser vara maximala för att du ska vinna största jackpott. Dock finns det många mindre vinster på vägen.